Oksemørbrad med salviesmør og saltbagte kartofler
27. september 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det lækre salviesmør smager vidunderligt til både mørbrad og saltbagte kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt lidt smør på en pande, og steg salviebladene sprøde i smørret. Læg dem i en skål, og rør dem sammen med resten af det bløde smør.
Fordel salviesmør på et ark bagepapir, og rul det stramt sammen om smørret til en rulle. Læg rullen på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 220°. Skyl kartoflerne, og fordel dem i et ovnfast fad. Vend dem med olivenolie og salt. Bag kartoflerne i 40 minutter, til de er møre og flot gyldne.
Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande. Steg mørbraden færdig i ovnen i 20 minutter sammen med kartoflerne. Lad den hvile i 10 minutter, inden den skæres ud.
Servér med saltbagte kartofler, salviesmør og salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk