Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær
4. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Et herligt sommermåltid med smørstegt kulmule og syrligt-søde syltede jordbær.
Bemærk
Trækketid, jordbær: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbær, og halvér dem på langs. Læg jordbærrene i et skoldet syltetøjsglas.
Hæld æblemost, æblecidereddike, timian, peberkorn og salt i en gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og lad lagen køle af, til den er fingervarm. Hæld den over jordbærrene i glasset. Sæt låg på, og stil syltetøjsglasset på køl i mindst 2 timer, dog gerne 1 døgn.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Skyl og tør salaten.
Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
Servér kulmule med syltede jordbær, nye kartofler, koldt smør og grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk