Kulmule med nye kartofler og syltede jordbær

4. oktober 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Et herligt sommermåltid med smørstegt kulmule og syrligt-søde syltede jordbær.

Bemærk
Trækketid, jordbær: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og nip jordbær, og halvér dem på langs. Læg jordbærrene i et skoldet syltetøjsglas.
Hæld æblemost, æblecidereddike, timian, peberkorn og salt i en gryde, og bring det i kog.
Tag gryden af varmen, og lad lagen køle af, til den er fingervarm. Hæld den over jordbærrene i glasset. Sæt låg på, og stil syltetøjsglasset på køl i mindst 2 timer, dog gerne 1 døgn.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand. Skyl og tør salaten.
Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, til de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, til fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
Servér kulmule med syltede jordbær, nye kartofler, koldt smør og grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar