Marmoreret brownie med peanutbuttercreme

Denne brownie er en fryd for øjet med sin marmorerede overflade, men i den grad også for smagsløgene! Den salte peanutbuttercreme passer perfekt til den søde og syndige brownie.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande, 40 x 25 cm

Sådan gør du

1 Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i bradepanden.
2 Pisk smør, sukker, sirup og vaniljesukker sammen med en elpisker til en lys og cremet masse. Tilsæt 2 æg ad gangen, og pisk godt.
3 Hak chokoladen groft, og vend den i dejen sammen med mel, kakao og salt. Rør godt, til dejen er ensartet. Fordel dejen i bradepanden.
4 Smelt smør i en gryde, og lad det køle en smule af. Pisk det smeltede smør godt sammen med flormelis, peanutbutter og salt i en skål.
5 Fordel peanutbuttercremen i klatter oven på browniedejen med en ske. Marmorér dejen ved at trække en kniv gennem hele kagen i et tilfældigt, snoet mønster.
6 Bag kagen i ovnen i ca. 30 minutter, til den føles fast og slipper formens kanter. Sæt bradepanden på en rist, så kagen bedre kan køle af, og opbevar herefter kagen i køleskabet, til den skal serveres.
7 Drys saltede peanuts over dejen til sidst.

Tip!

I stedet for at lave peanutbuttercreme kan du lave en cheesecake-marmorering: Rør 400 g flødeost naturel sammen med 2 æg, 1 dl sukker og lidt vaniljepulver. Anvend denne cheesecakecreme på samme måde, som peanutbuttercremen anvendes i opskriften. Top kagedejen med frosne hindbær i stedet for peanuts, og bag den i ovnen iflg. opskriften.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth