Brownie med kaffefrosting
25. april 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
En klassisk brownie smager så godt, at man nemt kan spise det halve af kagen, når den kommer lun ud af ovnen. Men kan du holde fingrene væk lidt længere, kan du med fordel pynte den med kaffefrosting, så passer den til både hverdag og fest.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 24 cm i diameter
1 sprøjteposte med stjernetylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker i en skål. Hæld smørret i skålen, og pisk dejen sammen.
Sigt mel, kakao, vaniljesukker og salt i dejen, og pisk den sammen. Beklæd en springform med bagepapir, og fordel dejen i formen.
Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Kagen skal være lidt fugtig, når den er færdig. Lad kagen køle af i formen på en rist, og sæt den derefter på køl i mindst 1 time.
Pisk smørret lyst og luftigt med en elpisker i en skål. Pisk flødeost, flormelis og kakao sammen med smørret i skålen.
Hæld kaffe i frostingen, og vend den sammen. Er frostingen meget fast, kan du tilsætte 1 spsk. vand. Fyld en sprøjtepose med en stor stjernetylle med frosting, og pynt kagen.
Pynt kagen med krymmel, og opbevar den på køl, indtil den skal serveres.
Tip!
Du kan bage kagen og lægge den i fryseren, hvis du ikke vil spise og pynte den med det samme. Tag kagen ud af fryseren, og lad den langsomt tø op i løbet af natten, så er den klar til at blive pyntet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk