Fynsk brunsviger med vaniljecreme

24. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Om der skal vaniljecreme i en brunsviger eller ej er en smagssag og afhænger af, hvor i landet man kommer fra. Men man kan vel næppe få for mange lækre sager i én kage, så her er cremen selvfølgelig med.

Bemærk
Hævetid i alt 1 time og 20 minutter

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 25 x 35 cm

Sådan gør du

Smelt smørret, og lad det afkøle lidt. Lun mælken i en gryde, hæld den i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker, smeltet smør og salt, og rør sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Bring mælken i kog i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk sukker, æggeblommer, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en skål. Hæld forsigtigt den varme mælk i lidt ad gangen under konstant piskning. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op under omrøring, til cremen tykner. Tag gryden af varmen, og lad cremen afkøle lidt.
Smelt farin, smør og sirup sammen i en gryde ved middel varme, og rør det godt sammen til en ensartet masse.
Vend vaniljecreme og brunsvigerfyld forsigtigt sammen i en skål.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant, der passer i størrelsen med formen. Læg dejen i formen med bagepapir i bunden. Lav fordybninger i dejen med fingerspidserne, og hæld det blandede brunsvigerfyld hen over, så det dækker dejen. Lav flere huller med enden af en kniv, så fyldet flyder ned i hullerne. Lad brunsvigeren hæve lunt og tildækket i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Bag brunsvigeren i ovnen i 15-20 minutter, og afkøl på en bagerist. Skær brunsvigeren i firkantede stykker, og servér den friskbagt.

Tip!

Skal brunsvigeren være ekstra festlig, kan du sprøjte lidt flødeskum på toppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar