Chokoladecupcakes med peanutbuttercreme
25. maj 2023
af
Louisa Lorang.
Foto: Rikke Westesen
Smagen af saltede peanuts og sød chokolade i disse nemme cupcakes er næsten vanedannende.
Ingredienser
Udstyr
18 papirmuffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180° varmluft. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en skål. Smelt smørret i en gryde over svag varme. Tag gryden af varmen.
Pisk sukker og æg luftigt i en anden skål. Rør mælk og den smeltede smør i æggemassen, og sigt herefter melblandingen i. Hak chokoladen groft, og rør den i kagedejen.
Fordel kagedejen i muffinformene, og bag dem i ovnen i 17-20 minutter, til de er gennembagte. Lad dem køle, inden du topper dem med peanutbuttercremen.
Pisk smør og peanutbutter sammen i en skål med en elpisker. Skrab løbende smørmassen ned fra siderne af skålen, så den bliver helt gennempisket og luftig.
Tilsæt salt og flormelis, og pisk peanutbuttercremen igennem.
Hak peanuts og chokolade groft. Top de afkølede cupcakes med peanutbuttercreme, peanuts, chokolade og flagesalt. Servér straks.
Tip!
Kagen og toppingen er også god i en stor kageform – beregn da længere bagetid.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk