Citronsmåkager med marmor-glasur

23. februar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Sæt en hel flok af de fine småkager på bordet, og skyl dem ned med en god kop kaffe eller te.

Bemærk
Køletid: 2 timer

Ingredienser

Udstyr

1 rund udstikkerform, ca. 6 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Kør smør og flormelis cremet i en foodprocessor. Tilsæt mel og fintrevet citronskal, og blend kort igen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i et par timer.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og brug en udstikkerform (evt. med riller).
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne i kanten. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
Rør æggehvider, flormelis og citronsaft sammen til glasur i en skål. Hæld et par skefulde glasur på en lille tallerken, og tilsæt 2-3 dråber konditorfarve. Brug en træpind til at danne et stribet mønster.
Dyp en kage i glasuren ad gangen. Løft forsigtigt op, og lad den overskydende glasur dryppe af. Vend kagen, og bank den let med hånden, så glasuren fordeler sig jævnt. Gentag med resten af glasuren og konditorfarven.
Sæt kagerne til tørre på en bagerist. De størkner hurtigt, men lad dem gerne stå i op til 1 døgn, så de hærder helt.

Tip!

Er du ikke tilfreds med udtrykket på kagen, kan du blot dyppe den igen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar