Citronsmåkager med marmor-glasur
23. februar 2023
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Sæt en hel flok af de fine småkager på bordet, og skyl dem ned med en god kop kaffe eller te.
Bemærk
Køletid: 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 rund udstikkerform, ca. 6 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Kør smør og flormelis cremet i en foodprocessor. Tilsæt mel og fintrevet citronskal, og blend kort igen.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i et par timer.
Rul dejen ud på et meldrysset bord, og brug en udstikkerform (evt. med riller).
Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne i kanten. Lad dem afkøle helt på en bagerist.
Rør æggehvider, flormelis og citronsaft sammen til glasur i en skål. Hæld et par skefulde glasur på en lille tallerken, og tilsæt 2-3 dråber konditorfarve. Brug en træpind til at danne et stribet mønster.
Dyp en kage i glasuren ad gangen. Løft forsigtigt op, og lad den overskydende glasur dryppe af. Vend kagen, og bank den let med hånden, så glasuren fordeler sig jævnt. Gentag med resten af glasuren og konditorfarven.
Sæt kagerne til tørre på en bagerist. De størkner hurtigt, men lad dem gerne stå i op til 1 døgn, så de hærder helt.
Tip!
Er du ikke tilfreds med udtrykket på kagen, kan du blot dyppe den igen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk