Brownie med kokoslåg
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Brownie med kokoslåg er en lækker måde at afrunde et godt måltid på.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, 25 x 25 cm, eller en rund springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir.
Pisk smørret cremet med sukker, sirup og vaniljesukker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk mellem hvert æg. Bland kakao, salt og mel, og sigt det i dejen. Hak chokoladen groft, og vend den i dejen. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
Rør ingredienserne til kokoslåget sammen i en skål.
Fordel browniedejen i formen, og læg kokoslåget oven på browniedejen med en ske. Marmorér dejen ved at trække en kniv gennem dejen i et tilfældigt mønster.
Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Den må gerne stadig være en smule klistret, når du stikker i den med en gaffel. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl, indtil den er helt kold. Skær kagen i firkantede stykker, og servér.
Tip!
Du kan sagtens bage kagen, dagen inden den skal bruges. Opbevar den i køleskabet, så den holder sig saftig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk