Langtidsstegte andelår med rødkålssalat

Mmm.. Sprøde og saftige andelår, som får et friskt og syrligt modspil af den sprøde rødkålssalat med bagte pastinakker. Servér den til hoveret eller som en del af (jule)frokostbordet.

Bemærk: Ovntid: I alt ca. 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Dup andelårene tørre. Brun dem på begge sider i olie på en pande, til skindet bliver gyldent.
Tænd ovnen på 100°. Læg andelårene helt tæt sammen i en lille bradepande.
Pil løg, og skær dem i tykke skiver. Fordel løg, timiankviste, laurbærblade, peberkorn og salt over og mellem andelårene. Hæld olivenolie i fadet, indtil andelårene er dækket.
Steg andelårene i ovnen i 3 timer, til de er helt møre. Tag lårene ud af ovnen, og kassér olie og krydderier.
Snit rødkålen fint. Pil løget, og skær det i tynde både. Skyl og hak persille, og vend det sammen med rødkål og løg i en skål.
Pisk eddike, sennep, honning og olie sammen i en anden skål, og krydr med salt og peber. Vend dressingen i rødkålssalaten.
Tænd ovnen på 210°. Skræl pastinakker, og skær dem i aflange stave. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter.
Skær skallen af appelsinerne, og skær frugtkødet i fileter. Saml appelsinsaften op i en skål undervejs, og hæld lidt af den over rødkålssalaten.
Rist mandler let på en tør pande. Vend rødkålssalat, pastinakker, appelsinfileter og mandler sammen, og servér salaten til andelårene.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft