Confiterede andelår
4. februar 2020
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Jovist, confiterede andelår kan da købes færdiglavede, men du vil ikke fortryde det, hvis du kaster dig ud i at lave dem selv. Det er overraskende nemt, og smagen er uovertruffen. Servér dem sprødstegte, eller brug dem til hjemmelavet anderillette.
Bemærk
Marinering: Natten over
Simretid: 4 timer
Trækketid: 1 uge
Ingredienser
Udstyr
1 stort sylteglas
Sådan gør du
Bland sukker, salt og krydderier. Dup andelårene tørre, og gnid dem med sukker-salt-blandingen.
Læg andelårene i en frysepose, pres luften ud, og bind en knude. Læg posen på køl natten over. Vend gerne posen et par gange.
Smelt andefedtet. Hæld væden fra andelårene, dup dem tørre, og læg dem i en gryde.
Dæk lårene med andefedt, og lad dem simre i 4 timer ved meget svag varme. Det må ikke koge.
Læg andelårene i et atamonskyllet sylteglas, og hæld andefedtet ved. Sæt låg på med det samme.
Sæt dem på køl, og lad dem trække i 1 uge. Nyd dem sprødstegte, eller brug dem til hjemmelavet anderillette.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk