Klassisk rødkål med julekrydderier
Foto: Line Falck
Rødkålen er fast inventar på julebordet, og i denne version med kanel, nelliker og stjerneanis er julestemningen ankommet, længe før gæsterne sætter sig til bords.
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips til hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål hører julen til. Udover at være traditionelt tilbehør til julefrokosten og julemiddagen, er hjemmelavet rødkål superlækkert som fyld i sandwiches og som tilbehør til hverdagsmaden. Fiskefrikadellen og leverpostejmaden bliver også lidt mere spændende med hjemmelavet rødkål on the side.
Hjemmelavet rødkål er nemt at lave, og det kan sagtens laves 1-3 dage i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag den gerne til en ekstra gang lige inden servering.
Forslag til smagsvarianter
- Appelsin skåret i grove stykker giver en dejlig frisk smag til rødkålen.
- Rød chili giver et helt nyt tvist til den klassiske rødkål.
- Solbærsaft smager også skønt i en hjemmelavet rødkål.
- Brug evt. æbleddike i stedet for balsamicoeddike.
Tip: Gå efter det kålhoved med mest knald på farverne, når du skal vælge din rødkål. Det er ikke kun godt for øjet, men er også et tegn på, at vitaminindholdet er i top.
Powered by Froala Editor