Rødkål
Rødkål er fast inventar på julebordet, og med denne hjemmelavet version er julestemningen ankommet, længe før gæsterne sætter sig til bords. Syltet rødkål kan holde sig uåbnet i 3-4 uger og 4-5 dage efter åbning.
(10)
Ingredienser
Sådan gør du
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
RØdkål: gode Tips til syltet rødkål
Syltet rødkål hører julen til. Udover at være traditionelt tilbehør til julefrokosten og julemiddagen er hjemmelavet rødkål superlækkert som fyld i sandwiches og som tilbehør til hverdagsmaden. Fiskefrikadellen og leverpostejmaden bliver også lidt mere spændende med hjemmelavet rødkål on the side. Så kom endelig igang med hjemmelavet rødkål, og brug det året rundt.
Hvor længe kan rødkål holde sig?
Hjemmelavet rødkål er nemt at lave, og det kan sagtens laves mange dage i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag den gerne til en ekstra gang lige inden servering.
Holder du god hygiejne, kan uåbnet rødkålen holde sig i 3-4 uger. Når du har åbnet glasset, kan det holde sig 4-5 dage.
Forslag til smagsvarianter
Klassisk rødkål smager skønt, men du kan sagtens variere den i smagen, så den passer til det, du skal servere den til. Asiatisk mad smager f.eks. rigtig godt med en skefuld spicy syltet rødkål med. Herunder får du et par ideer til smagsvarianter:
- Appelsin skåret i grove stykker giver en dejlig frisk smag til rødkålen
- Rød chili giver et helt nyt tvist til den klassiske rødkål
- Andre slags saft smager også skønt i en hjemmelavet rødkål, f.eks. ribs-, tranebær- eller kirsebærsaft
- Brug evt. æbleddike eller balsamicoeddike i stedet for almindelig klar eddike
Tips til kålhovedet
Gå efter det kålhoved med mest knald på farverne, når du skal vælge din rødkål. Det er ikke kun godt for øjet, men er også et tegn på, at vitaminindholdet er i top.
Når du skal snitte din rødkål, kan du selvfølgelig gøre det med en skarp kniv, men du kan også hive mandolinjernet frem, hvis du vil have helt tynde strimler. Vi foretrækker strimler på ½ cm, så rødkålen stadig har lidt bid, når den syltes og bliver blødere.