Rødkål

Rødkål er fast inventar på julebordet, og med denne hjemmelavet version er julestemningen ankommet, længe før gæsterne sætter sig til bords. Syltet rødkål kan holde sig uåbnet i 3-4 uger og 4-5 dage efter åbning.

Rødkål
0-30 min.

(10)

October 10, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Line Falck

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Rødkålen kan sagtens laves lang tid i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag den gerne til en ekstra gang lige inden servering. Rødkål er godt til meget andet end den traditionelle julemad. Brug den syrligt-søde kål som fyld i sandwicher eller som tilbehør til asiatiske retter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

RØdkål: gode Tips til syltet rødkål

Syltet rødkål hører julen til. Udover at være traditionelt tilbehør til julefrokosten og julemiddagen er hjemmelavet rødkål superlækkert som fyld i sandwiches og som tilbehør til hverdagsmaden. Fiskefrikadellen og leverpostejmaden bliver også lidt mere spændende med hjemmelavet rødkål on the side. Så kom endelig igang med hjemmelavet rødkål, og brug det året rundt. 

Hvor længe kan rødkål holde sig?

Hjemmelavet rødkål er nemt at lave, og det kan sagtens laves mange dage i forvejen og opbevares i en lukket beholder på køl. Lun rødkålen i en gryde, og smag den gerne til en ekstra gang lige inden servering.

Holder du god hygiejne, kan uåbnet rødkålen holde sig i 3-4 uger. Når du har åbnet glasset, kan det holde sig 4-5 dage.

Forslag til smagsvarianter

Klassisk rødkål smager skønt, men du kan sagtens variere den i smagen, så den passer til det, du skal servere den til. Asiatisk mad smager f.eks. rigtig godt med en skefuld spicy syltet rødkål med. Herunder får du et par ideer til smagsvarianter:

  • Appelsin skåret i grove stykker giver en dejlig frisk smag til rødkålen
  • Rød chili giver et helt nyt tvist til den klassiske rødkål
  • Andre slags saft smager også skønt i en hjemmelavet rødkål, f.eks. ribs-, tranebær- eller kirsebærsaft
  • Brug evt. æbleddike eller balsamicoeddike i stedet for almindelig klar eddike

Tips til kålhovedet

Gå efter det kålhoved med mest knald på farverne, når du skal vælge din rødkål. Det er ikke kun godt for øjet, men er også et tegn på, at vitaminindholdet er i top. 

Når du skal snitte din rødkål, kan du selvfølgelig gøre det med en skarp kniv, men du kan også hive mandolinjernet frem, hvis du vil have helt tynde strimler. Vi foretrækker strimler på ½ cm, så rødkålen stadig har lidt bid, når den syltes og bliver blødere.


Måske du også kan li'