Andelår med kartoffelmos og lun rødkålssalat

30. januar 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Når det er koldt udenfor, er et tungt måltid mad lige sagen til aftensmad.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog dem møre i en gryde med usaltet vand. Hæld vandet fra kartoflerne.
Tilsæt smør og fløde, og rør med et piskeris eller en kartoffelmoser, til kartoffelmosen er ensartet. Smag til med salt og peber.
Snit rødkålen helt fint, og steg den i smør i en gryde. Tilsæt kanelstænger, stjerneanis og nelliker, hæld balsamicoeddike over, og vend rundt.
Riv appelsinskallen, og pres appelsinsaften, og blandet det i rødkålen i gryden. Smag rødkålen til med sukker, salt og peber.
Tænd ovnen på på 200°. Rids skindet på andelårene let med en skarp kniv, og krydr godt med salt og peber.
Steg først andelårene på skindsiden i lidt smør på en pande, til skindet er sprødt og gyldent. Sæt dernæst panden i ovnen i ca. 5 minutter, til andelårene er let rosa indeni.
Lad andelårene hvile i 10 minutter, inden de serveres med rødkålssalat og kartoffelmos.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar