Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssauce

24. november 2021 af .

Foto: Wichmann+Bendtsen photography

Culottestegen er en populær udskæring, da den ikke koster alverden og er nem at tilberede. Her skal den steges i ovnen ved lav temperatur i ca. 5 timer, så du ender med at få det møreste kød!

Bemærk
Marinering: Mindst 3 timer (se tip for at minimere marineringstiden). Ovntid: 5 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Fjern sener på stegen, og rids fedtkanten med en skarp kniv. Pil og hak løg og hvidløg.
Bland løg, hvidløg, hvidvin, timian, rosmarin, salt og peber i stor skål, læg culotten i den, dæk til, og stil på køl i mindst 3 timer (eller fra morgen til aften).
Tag culotten op af marinaden (gem den!),og dup kødet tørt. Brun culotten godt på alle sider i olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Læg culotten i et ovnfad, hæld marinaden over, og steg den i ovnen ved kun 110º i 5 timer. Dryp den jævnligt med marinade.
Læg tomaterne i et lille ovnfad. Dryp med olivenolie, og krydr med timian, salt og peber. Sæt dem i ovnen sammen med stegen den sidste time.
Skrub kartoflerne, læg dem i et fad, og dryp med olie. Krydr med salt, og sæt dem i ovnen den sidste halve time. Skru op for ovnen, så den står på 200º, når kød og tomater er taget ud, og giv kartoflerne 10 minutter mere.
Si marinaden fra ovnfadet over i en lille gryde. Kog den op, tilsæt bouillon og fl øde, og kog ind i 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips og tricks til langtidsstegt culottesteg

En klassisk culottesteg, der steges en halv time i ovnen bliver dejligt rosa, men hvis du langtidssteger din culotte, så får du det møreste kød, der smelter på tungen! Her i opskriften skal stegen først marineres, hvorefter den skal brunes på en pande og så steges i ovnen i ca. 5 timer. Herunder får du vores bedste tips til tilberedningen.

  • Tag gerne kødet ud af køleskabet i god tid, inden du skal i gang. Når det at få stuetemperatur, risikerer du ikke, at det koger i stedet for at stege.
  • Har du ikke tid til at lade kødet marinere i 3 timer, kan du blot hælde marinaden over stegen, inden den skal i ovnen. Herefter er det vigtigt, at du hælder lidt af marinaden fra bunden af fadet over stegen flere gange under tilberedningen.
  • Når du tager stegen ud af ovnen, har den godt af at hvile i 10 minutter, så varmen fordeler sig jævnt i culotten.
  • Sørg for at skære stegen rigtigt ud, ellers risikerer du, at kødet bliver sejt! I videoen ovenover kan du se, at du altid skal skære stegen på tværs af kødets fibre.

Skal det gå hurtigt? Så prøv vores nemme opskrift på culottesteg i ovn, der kun skal have 30-45 minutter i ovnen.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar