Langtidsstegt culottesteg med hvidvinssauce
Foto: Wichmann+Bendtsen photography
Culottestegen er en populær udskæring, da den ikke koster alverden og er nem at tilberede. Her skal den steges i ovnen ved lav temperatur i ca. 5 timer, så du ender med at få det møreste kød!
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Tips og tricks til langtidsstegt culottesteg
En klassisk culottesteg, der steges en halv time i ovnen bliver dejligt rosa, men hvis du langtidssteger din culotte, så får du det møreste kød, der smelter på tungen! Her i opskriften skal stegen først marineres, hvorefter den skal brunes på en pande og så steges i ovnen i ca. 5 timer. Herunder får du vores bedste tips til tilberedningen.
- Tag gerne kødet ud af køleskabet i god tid, inden du skal i gang. Når det at få stuetemperatur, risikerer du ikke, at det koger i stedet for at stege.
- Har du ikke tid til at lade kødet marinere i 3 timer, kan du blot hælde marinaden over stegen, inden den skal i ovnen. Herefter er det vigtigt, at du hælder lidt af marinaden fra bunden af fadet over stegen flere gange under tilberedningen.
- Når du tager stegen ud af ovnen, har den godt af at hvile i 10 minutter, så varmen fordeler sig jævnt i culotten.
- Sørg for at skære stegen rigtigt ud, ellers risikerer du, at kødet bliver sejt! I videoen ovenover kan du se, at du altid skal skære stegen på tværs af kødets fibre.
Skal det gå hurtigt? Så prøv vores nemme opskrift på culottesteg i ovn, der kun skal have 30-45 minutter i ovnen.
Powered by Froala Editor