Langtidsstegt and

9. februar 2021 af .

Foto: Skovdal Nordic

Det bliver ikke helt jul, hvis der ikke serveres and på julebordet. Fyld anden med æbler og svesker, så får den ekstra lækker smag.

Bemærk
Køletid: 1 døgn.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125°. Rens anden udvendigt og indvendigt. Fjern flommefedtet. Gem indmad og hals til saucen.
Gnid anden med salt, peber og fennikelfrø indvendigt og udvendigt.
Skyl æblerne, og skær dem i både. Fyld anden med æbler og svesker.
Tag en stegesnor, og lav en lasso. Bind lårene sammen. Lad snoren løbe langs brystet, og snør den rundt om, så det strammer godt.
Placér anden på en bradepande. Hæld vand i bradepanden.
Steg anden i ovnen i 5 timer. Anden er gennemstegt, når væsken er klar, når man stikker en kniv i låret. Anden er mør, når benet begynder at løsne sig.
Gem fedt og sky i fadet, og dæk det med husholdningsfilm. Sæt fadet på køl. Fjern fedtet, når det er stivnet, så der kun er sky tilbage.
Opbevar anden i køleskabet til næste dag. Partér den lige inden servering.
Smør den parterede and med andefedt, og lun den kort i ovnen, inden den serveres.

Tip!

Bruger du en frossen and, er det vigtigt at tø den langsomt op. Læg den i køleskabet, og lad den tø op over 48 timer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar