Krydret hokkaidosuppe med chili

En vidunderlig græskarsuppe med chili og krydderier, der varmer helt nede fra tæerne og ud i de kolde kinder. Nyd evt. suppen med et lækkert stykke brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skyl og flæk græskar, og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret i 1 cm tykke skiver – det er ikke nødvendigt at fjerne skallen. Pil og halvér løg. Pil hvidløg. Rens chili. Skræl gulerødder, og skær dem i grove tern.
Læg græskar, løg, hvidløg, chili og gulerødder på en bageplade med bagepapir, og vend det med olie, garam masala, salt og peber.
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre.
Hæld grøntsagerne over i en stor gryde, og tilsæt kalvebouillon. Lad det simre i ca. 15 minutter.
Blend grydens indhold i en blender, og sigt suppen tilbage i en ren gryde. Tilsæt fløde og citronsaft. Kog suppen igennem i 5 minutter.
Anret suppen i varme skåle, og top med yoghurt og koriander. Servér med brød til.

Tip!

Garam masala er en indisk krydderiblanding med bl.a. paprika, spidskommen og kardemomme. Det kan udelades, hvis du ønsker en mildere suppe.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Colombus Leth