Krydret kikærtegryde
7. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Varm og krydret hverdagsret til de kolde aftener, hvor der gerne må være godt med fylde i maden.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp kikærterne i en sigte.
Skær bagekartoflerne i grove tern. Steg dem sammen med hakket løg i olivenolie i en stor gryde, til de har stegeskorpe.
Tilsæt presset hvidløg, revet ingefær, garam masala og koriander. Lad det riste i 1 minut.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og vand i gryden. Læg låg på, bring retten til kogepunktet, og småkog i 15-18 minutter, til kartoflerne er møre.
Tilsæt kikærter og cremefraiche. Varm retten igennem, og smag til med salt og peber.
Servér med bredbladet persille på toppen og evt. en skive brød ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk