Syltede chilier
8. oktober 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
Har du en masse chilier liggende, kan du sylte dem for at forlænge holdbarheden. De syltede chilier får en sød og stærk smag, der smager skønt i i sandwiches, til grillmad eller som smagsgiver i dressinger og marinader.
Bemærk
Trækketid: 1 uge.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm eddike, vand, sukker og salt op i en gryde, indtil sukker og salt er opløst.
Skyl chilierne, og prik dem 4-5 gange hver med en tandstik.
Pak dem tæt i et sylteglas, hæld den varme syltevæske over, og luk glasset.
Lad det hele køle af på køkkenbordet natten over, og sæt glasset i køleskabet bagefter.
Det er bedst, at chilierne får lov at trække en uges tid, før du spiser dem.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk