Græskarsuppe med bacon og mandler

Med denne nemme opskrift får du en cremet græskarsuppe med en smuk farve, der smager himmelsk med sprødstegt bacon og knasende mandler på toppen.

Græskarsuppe med bacon og mandler
0-30 min.

(11)

October 1, 2021 af Emma MartinyFoto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du den bedste gærskarsuppe

Når blandene begynder at blive orange, og kulden trænger sig på, er det på tide at lave græskarsuppe! Den flotte orange suppe både smager godt og ser smuk ud på middagsbordet. Herunder har vi samlet vores bedste tips til græskarsuppe med hokkaido.

  • Skræl endelig ikke græskaret, da skallen på hokkaido sagtens kan spises — den bliver nemlig blød under tilberedning.
  • Her er suppen lavet med hokkaido, men du kan også bruge butternutsquash.
  • Fløde giver suppen den rette konsistens, så den bliver cremet og lækker. Fløden kan dog sagtens erstattes eller kombineres med fed kokosmælk.
  • Har du en masse grøntsagsrester i køleskabet, kan de sagtens koges med i græskarsuppen. Prøv f.eks. med et par kartofler, gulerødder eller peberfrugt.
  • Har du ikke brugt al fløden i suppen, kan den fryses ned. Se mere i videoen ovenover.
  • Toppingen til suppen kan varieres. Skal det være nemt, kan du nøjes med cremefraiche eller græsk yoghurt og evt. lidt brød. Croutoner er også godt i suppen. Prøv også at rist lidt græskarkerner, og servér til. Kun fantasien sætter grænser!
  • Skal suppen være mere spicy, kan du tilsætte flere krydderier. Både chili, spidskommen, koriander og karry gør sig godt sammen med hokkaido.
  • Hokkaidosuppen er god frysermad, så lav endelig en ordentlig portion, så du har til hele vinteren.

Græskar sæson

Græskar er en efterårs- og vintergrøntsag. I princippet er græskar faktisk en frugt, men i daglig tale omtales det som en grøntsag. Hokkaido, som er det mest populære græskar herhjemme, kan fås fra september til februar.

Hokkaidogræskar må endelig ikke opbevares på køl, da det ikke kan tåle de lave temperaturer. Den optimale opbevaringstemperatur er 10–13°. Netop derfor kan man heller ikke forlænge sæsonen.

Se også: Stort tema med lækre græskar-opskrifter!


Måske du også kan li'