Græskarsuppe med bacon og mandler

1. oktober 2021 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Med denne nemme opskrift får du en cremet græskarsuppe med en smuk farve, der smager himmelsk med sprødstegt bacon og knasende mandler på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Halvér græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i tern.
Svits dem i olie i en gryde. Pil og hak løg og hvidløg, og svits sammen med græskarternene i ca. 5 minutter, uden at de tager farve.
Hæld bouillon i gryden, og bring det i kog. Lad det koge i 20 minutter under låg, til græskarternene er helt møre.
Blend suppen med en stavblender. Pres saften af citronen. Tilsæt fløde og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Skær bacon i tern, og hak mandlerne groft. Steg baconen sprød og mandlerne gyldne på en pande.
Servér suppen med cremefraiche, skyllet, hakket persille og bacon-mandel-drys.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste gærskarsuppe

Når blandene begynder at blive orange, og kulden trænger sig på, er det på tide at lave græskarsuppe! Den flotte orange suppe både smager godt og ser smuk ud på middagsbordet. Herunder har vi samlet vores bedste tips til græskarsuppe med hokkaido.

  • Skræl endelig ikke græskaret, da skallen på hokkaido sagtens kan spises — den bliver nemlig blød under tilberedning.
  • Her er suppen lavet med hokkaido, men du kan også bruge butternutsquash.
  • Fløde giver suppen den rette konsistens, så den bliver cremet og lækker. Fløden kan dog sagtens erstattes eller kombineres med fed kokosmælk.
  • Har du en masse grøntsagsrester i køleskabet, kan de sagtens koges med i græskarsuppen. Prøv f.eks. med et par kartofler, gulerødder eller peberfrugt.
  • Har du ikke brugt al fløden i suppen, kan den fryses ned. Se mere i videoen ovenover.
  • Toppingen til suppen kan varieres. Skal det være nemt, kan du nøjes med cremefraiche eller græsk yoghurt og evt. lidt brød. Croutoner er også godt i suppen. Prøv også at rist lidt græskarkerner, og servér til. Kun fantasien sætter grænser!
  • Skal suppen være mere spicy, kan du tilsætte flere krydderier. Både chili, spidskommen, koriander og karry gør sig godt sammen med hokkaido.
  • Hokkaidosuppen er god frysermad, så lav endelig en ordentlig portion, så du har til hele vinteren.

Græskar sæson

Græskar er en efterårs- og vintergrøntsag. I princippet er græskar faktisk en frugt, men i daglig tale omtales det som en grøntsag. Hokkaido, som er det mest populære græskar herhjemme, kan fås fra september til februar.

Hokkaidogræskar må endelig ikke opbevares på køl, da det ikke kan tåle de lave temperaturer. Den optimale opbevaringstemperatur er 10–13°. Netop derfor kan man heller ikke forlænge sæsonen.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar