Djævleæg med chili
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Djævleæg har fået deres navn efter den stærke smag af chili – du styrer selvfølgelig selv, hvor stærke dine skal være.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl agurken, og skær den i helt tynde skiver.
Snit purløg fint. Pres saften af citronen. Vend purløg og citronsaft sammen med agurk og friskkværnet peber.
Kog æggene i 6 minutter, og lad dem køle af under rindende, koldt vand. Pil dem, og skær dem i halve.
Tag æggeblommerne ud af æggene, og læg dem i en skål. Skyl og hak chilien fint. Rør æggeblommerne sammen med mayonnaise og chili. Smag til med salt og peber.
Fyld æggeblommemassen i en lille sprøjtepose eller frysepose, og sprøjt massen tilbage i de halve æg uden blommer.
Anret djævleæggene sammen med agurk og tabasco.
Tip!
Hvis du ikke er til chili, kan du i stedet røre æggeblommerne med tun, oliven og kapers.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk