Blommechutney med chili
28. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Den her blommechutney er lavet med fennikel, chili og tranebær og passer særlig godt til kylling, svinekød og lam. Den har lidt bid, men er ikke stærk. Chutneyen kan gemmes og bruges hele efteråret til din mad.
Ingredienser
Udstyr
glas med tætsluttende låg
Sådan gør du
Udsten blommerne, og skær dem i små stykker. Rens fenniklen, og skær den i små stykker. Pil løgene, og skær dem i både.
Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Rens chilien for kerner, og skær den i strimler.
Kog eddike og sukker op i en gryde, der kan rumme det hele. Tilsæt løg, hvidløg, chili, fennikel og krydderier, og kog i 5 minutter.
Tilsæt blommer og tranebær. Dæmp varmen. Lad det simre uden låg i 30 minutter.
Skær limefrugten i skiver, og skær skiverne i kvarte. Læg limestykkerne i gryden, og kog videre i endnu 30 minutter, til væden er blevet tyk og glasagtig.
Lav dryppeprøven: Tag saften op på en ske, og lad den dryppe af. Når der bliver en dråbe hængende, er tykkelsen tilpas.
Hæld chutneyen på rene, skoldede glas, og luk dem med papir og/eller rene låg. Stil dem køligt, gerne i 1-2 uger før du bruger af dem, så bliver smagen meget bedre.
Skal opbevares i køleskab, da der ikke er konserveringsmiddel eller ret meget sukker i.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk