Koldskål med jordbær, crumble og myntesukker

Koldskål med jordbær, havrecrumble og myntesukker er en opdatering af sommerens favoritdessert med et tvist af sprødristet crumble og bær.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen fint, og pres saften af citronen.
Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljekorn, citronsaft og citronskal tykt og cremet med en elpisker. Vend tykmælk i. Rør kærnemælk i koldskålen. Sæt koldskålen på køl indtil servering.
Tænd ovnen på 160°. Bland mel, havregryn, farin og salt, og smuldr smørret i med fingrene. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir, og rist den gylden i ovnen i 10 minutter. Afkøl.
Riv skallen af limefrugten. Blend sukker, mynteblade og limeskal sammen i en blender. Lad det tørre i 15 minutter på en tallerken med bagepapir.
Rens og halvér jordbær. Fordel dem i dybe tallerkener, og hæld koldskål over. Drys med havrecrumble og myntesukker, og servér.

Tip!

Blend jordbær og kærnemælk sammen i en blender, før du rører kærnemælken i koldskålen. Så bliver den lyserød!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 4. juni 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft