Koldskål – klassisk opskrift på kærnemælkskoldskål

4. juli 2021 af .

Foto: AOP

Den klassiske koldskål er elsket af mange, og med denne opskrift er du sikret den lækreste hjemmelavede kærnemælkskoldskål. Den er nem og kræver ikke mange ingredienser.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æg, sukker og vanilje lyst og luftigt i mindst 5 minutter.
Rør kærnemælken i.
Riv skallen af citronen, og smag til med citronskal og evt. lidt af citronsaften, alt efter hvor syrlig du kan lide koldskålen.
Stil den koldt, til den skal spises.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste koldskål

Du skal ikke bruge mere end 5 ingredienser for at lave en klassisk koldskål, som smager meget bedre end den færdigkøbte fra supermarkedet. 

Få den rigtige smag og konsistens

For at få den perfekte, cremede konsistens er det vigtigt, at du pisker æg, sukker og vanilje sammen i 5 minutter. Kærnemælken er tykkere i konsistensen end almindeligt mælk, så den bidrager også til koldskålens cremethed.

Du kan også bruge halv kærnemælk og halv tykmælk eller ymer. Det er en smagssag. Ønsker du en mere gennemtrængende smag af vanilje, kan du bruge kornene fra en vaniljestang i stedet for vaniljesukker. Er du ikke til smagen af citron i din koldskål, kan du blot udelade det.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar