Crumble med jordbær, ribs og hvid chokolade

28. september 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Der er masser af syre og sødme i denne ultranemme crumble med bær og chokolade. Desserten er hurtig at lave, så servér den, hvis du får uventede gæster.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smør et ovnfast fad med lidt smør.
Rens jordbær og ribs. Skær jordbær i halve eller kvarte. Fordel jordbær og ribs i ovnfadet. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret, og bland det med majsstivelsen. Drys sukkerblandingen over bærrene i fadet, og vend rundt.
Smuldr hvedemel, havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene. Hak chokoladen groft, og bland den sammen med crumblen. Fordel crumblen oven på bærrene i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til crumblen er flot gylden. Lad crumblen køle af i mindst 15 minutter før servering.
Den bagte bærmasse er let flydende, så servér desserten i dybe skåle, og nyd den lune bærkompot og sprøde crumble sammen med en kugle god vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar