Crumble med jordbær, ribs og hvid chokolade
28. september 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er masser af syre og sødme i denne ultranemme crumble med bær og chokolade. Desserten er hurtig at lave, så servér den, hvis du får uventede gæster.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smør et ovnfast fad med lidt smør.
Rens jordbær og ribs. Skær jordbær i halve eller kvarte. Fordel jordbær og ribs i ovnfadet. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas vaniljekornene sammen med sukkeret, og bland det med majsstivelsen. Drys sukkerblandingen over bærrene i fadet, og vend rundt.
Smuldr hvedemel, havregryn, sukker, smør og salt sammen med fingrene. Hak chokoladen groft, og bland den sammen med crumblen. Fordel crumblen oven på bærrene i fadet.
Sæt fadet i ovnen i ca. 25 minutter, til crumblen er flot gylden. Lad crumblen køle af i mindst 15 minutter før servering.
Den bagte bærmasse er let flydende, så servér desserten i dybe skåle, og nyd den lune bærkompot og sprøde crumble sammen med en kugle god vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk