Koldskål med ymer
28. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
Koldskål er fast inventar på de fleste haveborde, når solen står højt. Her er den toppet med italienske småkager, men du kan selvfølgelig toppe din koldskål med kammerjunker, hvis du foretrækker det.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Pisk vaniljekorn, æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps i en skål med en elpisker.
Pisk ymer og kærnemælk i æggesnapsen med et piskeris, og smag koldskålen til med citronsaft.
Skyl citronen, og skær tynde strimler af citronskallen, brug evt. et juliennejern.
Anret koldskålen i dybe tallerkener. Top med citronskal og stykker af biscotti, og servér straks.
Tip!
Du kan også toppe koldskålen med friske bær, kammerjunker eller en god granola, hvis det er mere dig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk