Koldskåls-panna cotta med jordbær og nøddecrumble
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Nyd din koldskål som en panna cotta, og top den med sprødt nøddedrys, der giver et skønt knas.
Bemærk
Køletid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
otte portionsglas
Sådan gør du
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Pisk æggeblommerne helt hvide med sukker. Rør tykmælken i med en ske.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog fløden op med vaniljekorn i en lille gryde, og lad det koge i 30 sekunder. Tag gryden af varmen.
Tag husblassen op af udblødningsvandet, og læg den i den lune fløde. Rør, til husblassen er smeltet. Rør langsomt flødeblandingen i skålen med tykmælk.
Fordel blandingen i glassene, og lad desserterne stivne i køleskabet i mindst 2 timer.
Rist havregryn i smør på en pande. Hak hasselnødderne groft, og hæld dem på panden sammen med honning. Rør godt rundt i blandingen. Lad den køle af på en bageplade beklædt med bagepapir.
Rens og halvér jordbærrene. Drys koldskåls-panna cotta med nøddecrumble, pynt med jordbær og evt. rød skovsyre, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk koldskåls-opskrift