Koldskål-cheesecake
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Koldskål minder om sol og sommer, og de fleste er vilde med det. Så hvorfor begrænse sig til at spise det med kammerjunker? Den her cheesecake smager som vaskeægte koldskål. Mums!
Bemærk
Hviletid på køl: 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kammerjunkerne til fine krummer i en foodprocessor. Riv skallen af citronen. Bland krummerne med smeltet smør, citronskal og vaniljesukker.
Beklæd springformen med bagepapir, og pres kammerjunkermassen godt sammen i bunden af formen. Stil formen på køl.
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter. Varm mælken op i en gryde til kogepunktet, og opløs herefter sukkeret i mælken.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld mælken i en skål, og rør vaniljekorn i. Vrid husblassen godt, og lad den blive opløst i den stadig varme mælk. Rør kærnemælk i den varme mælk.
Riv limeskal fint, og rør det i mælkeblandingen. Vend mascarpone med presset limesaft og flormelis i en anden skål. Rør mælkeblandingen sammen med mascarponemassen. Fordel fyldet på den afkølede kagebund, og stil på køl i mindst 4 timer.
Pynt kagen med halve jordbær lige før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk