Koldskål med havrecrumble

15. juli 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Desserttid! Hjemmelavet koldskål er en af de bedste desserter at spise både forår og sommer ind med. Den her er lavet på ymer og kærnemælk og er derfor ikke så tung i det, som dem, der er lavet på fløde, og så er den serveret med hjemmelavet crumble i stedet for kammerjunkere.

Ingredienser

Sådan gør du

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn luftige med en elpisker i en skål, og vend æggemassen med ymer og kærnemælk.
Smag koldskålen til med citronskal og -saft, og stil den på køl.
Tænd ovnen på 160°. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål, og bred blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag havrecrumblen i ovnen i 20-25 minutter, og lad den køle af.
Smuldr crumblen, når den er kølet af, og servér den på toppen af den hjemmelavede koldskål. Pynt med citronverbena og rød skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar