Kirsebærmarmelade med anis og ingefær

Søde kirsebær bliver til en fin marmelade med en intens smag af stjerneanis, vanilje og friskrevet ingefær. Marmeladen er nem at lave, og den hjemmelavede slags smager altså bare bedre!

Ingredienser

Udstyr

sylteglas

Sådan gør du

Halvér kirsebærrene, og tag stenene ud. Læg kirsebærrene i en gryde med syltesukker, stjerneanis og eddike.
Klip vaniljestangen i mindre stykker, og læg dem i gryden. Bring det hele meget langsomt i kog. Fjern det skum, der dannes ovenpå.
Lad det småkoge i 10-15 minutter, til kirsebærrene er tilpas møre.
Lav en stivelsesprøve: Kom en skefuld på en tallerken, stil det koldt, og se, om det stivner, som det skal. Det kan evt. koges op med mere syltesukker.
Skræl og riv ingefæren, og vend den i til sidst. Smag, om du vil have mere ingefær i, men husk, at smagen forstærkes, når marmeladen afkøles.
Hæld syltetøjet på rene, skoldede glas, og luk dem til med syltepapir, film og/eller bare de rene, skoldede låg. Opbevar på køl efter åbning.

Tip!

Brug en god kirsebæreddike, eller hvis du ikke kan finde det, så brug æbleeddike, som begge giver en god balance i smagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP