Brunkager med anis
1. december 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lad det dufte brunt og brændt - og en smule af lakrids! Stødt anis giver overraskende ny smag til de ellers velkendte brunkager.
Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer eller gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør smør, sukker og sirup sammen i en foodprocessor.
Hak mandlerne fint.
Bland krydderier, natron og mel i en skål. Tilsæt fint-hakkede mandler og den blendede smørmasse, og ælt det sammen til en netop sammenhængende dej.
Form dejen i 6 små, firkantede stænger. Pak dejstængerne ind i husholdnings-film, og læg dem i køleskabet i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 200°. Skær dejstængerne i tynde skiver, og læg dem på bageplader med bagepapir med lidt afstand mellem hver kage.
Bag brunkagerne i ovnen i ca. 4 minutter. Lad dem afkøle let på pladerne, før du lader dem afkøle helt på en bagerist.
Tip!
Under trin 4 i opskriften kan du lægge dejen i fryseren i et par timer i stedet for at lægge dem på køl i 8 timer. Dejen er nemmere at skære ud, når den er kold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på brunkager eller hjemmelavede fedtebrød