Brunkager med anis

1. december 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Lad det dufte brunt og brændt - og en smule af lakrids! Stødt anis giver overraskende ny smag til de ellers velkendte brunkager.

Bemærk
Hviletid: Mindst 8 timer eller gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smør, sukker og sirup sammen i en foodprocessor.
Hak mandlerne fint.
Bland krydderier, natron og mel i en skål. Tilsæt fint-hakkede mandler og den blendede smørmasse, og ælt det sammen til en netop sammenhængende dej.
Form dejen i 6 små, firkantede stænger. Pak dejstængerne ind i husholdnings-film, og læg dem i køleskabet i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 200°. Skær dejstængerne i tynde skiver, og læg dem på bageplader med bagepapir med lidt afstand mellem hver kage.
Bag brunkagerne i ovnen i ca. 4 minutter. Lad dem afkøle let på pladerne, før du lader dem afkøle helt på en bagerist.

Tip!

Under trin 4 i opskriften kan du lægge dejen i fryseren i et par timer i stedet for at lægge dem på køl i 8 timer. Dejen er nemmere at skære ud, når den er kold.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar