Kirsebær

De mørke, saftige kirsebær er i sæson fra juli til september, hvor de hænger i store klaser på træerne. Vi har samlet 24 af de bedste opskrifter med den søde stenfrugt, der kan bruges i alt fra marmelade og saft til flødeboller og konfekt

Kirsebær

De mørke, saftige stenfrugter er i sæson fra juli til september, hvor de hænger tungt i klaser på store, gamle træer i haverne. Kirsebær bliver ofte forveklset med moreller, og der er mange meninger om, hvad der adskiller de to stenfrugter fra hinanden. Nogle mener, at moreller blot er en jysk betegnelse for kirsebær, mens andre ser, at moreller er røde og gule, hvorimod kirsebær har en dyb mørklilla farve. 

Kirsebær kan inddeles i sødkirsebær og surkirsebær: Mens sødkirsebær lige til at plukke og nyde, spises surkirsebærrene sjældent rå, men gør det godt i saft og til syltning. Særligt delikate er de italienske Amarena-kirsebær, der er små konserverede surkirsebær i siruplage. 

Vi har samlet 24 af de bedste opskrifter med den søde stenfrugt, der kan bruges i alt fra marmelade og saft til flødeboller og konfekt. Du får selvfølgelig også vores favoritopskrift på en klassisk risalamande med kirsebærsauce, som herhjemme er en af de allermest populære måder at nyde kirsebær på.