Gulerodsmuffins med ingefær

15. marts 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Kombinationen af gulerod, ingefær, kanel og appelsin er genial – ikke mindst i disse saftige muffins.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 185° varmluft. Pisk farin og æg luftigt med en elpisker i en skål. Bland mel med bagepulver, salt og kanel i en anden skål. Sigt mel og krydderier i æggemassen, og vend det godt sammen.
Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Skræl ingefæren, og riv den fint. Smelt smørret i en lille gryde. Vend gulerødder, ingefær og smeltet smør i dejen.
Sæt 10-12 papirforme i en muffinform af metal, og fyld formene ⅔ op med dej. Bag muffinsene i ovnen i 18-20 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl helt på en bagerist.
Rør flødeost sammen med flormelis i en skål. Skyl appelsinen, og skær skrællen i tynde strimler, f.eks. med et juliennejern. Fordel toppingen på de afkølede muffins, og pynt med lidt appelsinskal og et drys kanel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar