Dahlsuppe med ingefær
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Dahl er en indisk linseret – den er uden kød, men rig på smag og meget mættende. Her er retten serveret i flydende form og med smagsgivere i form af ingefær og koriander.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens chilien for kerner. Knus hvidløg, chili og ingefær til en grov pasta i en foodprocessor eller med en morter.
Steg chilipastaen i lidt olie på en pande.
Tilsæt resten af krydderierne, og lad dem stege med et par minutter under omrøring.
Tilsæt linser, og steg kort. Hæld vand og bouillon ved, krydr med salt, og kog linserne møre (ca. 30 minutter).
Servér linsesuppen i dybe skåle, og top suppen med græsk yoghurt, et dryp friskpresset citronsaft og plukket koriander.
Tip!
Puy-linser koger ikke helt ud. Ønsker du en mere udkogt suppe, så brug røde linser, de bliver nærmest grødagtige.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk