Krydret rabarberchutney med anis og ingefær
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Lea Kaae Hansen
Intet forår uden rabarberchutney! Denne version er smagt til med spændende krydderier.
Bemærk
Hvis det ikke er rabarbersæson, eller hvis det skal gå stærkt, kan du bruge rabarber fra frost, der allerede er snittet.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker på ca. 2 cm.
Riv ¼ af appelsinskallen fint, og pres saften. Skræl ingefær, og skær 1 cm af.
Bland rabarber, appelsinsaft, appelsinskal, ingefær, peberkorn, stjerneanis, sukker og eddike i en lille gryde, og bring langsomt blandingen i kog.
Lad blandingen koge ind til en tyk chutney i ca. 15 minutter. Smag den evt. til med mere sukker eller eddike.
Tag chutneyen af varmen, og lad den trække, til den er kold. Hæld chutneyen på et rent glas med låg. Opbevares på køl i op til 2-3 uger.
Tip!
Servér den sødlige rabarberchutney som tilbehør til grydestegt kylling eller som alternativ til marmelade på weekendens ostebord.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk