Æblegløgg med ingefær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Æblegløggen har en god og kraftig smag, men er lavet helt uden alkohol, så børnene også kan få en kop med.
Bemærk
Trækketid: Mindst 2 timer, gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær ingefær og citron i skiver, og læg dem i en stor gryde sammen med resten af ingredienserne til æblegløggen.
Varm blandingen op til kogepunktet, og tag så gryden fra varmen. Lad gløggen trække i gryden i mindst 2 timer, men gerne længere.
Si gløggen, og hæld den tilbage i gryden.
Skyl æblerne, og skær dem i små tern. Bland æbletern, mandelsplitter og tranebær i den afkølede gløgg.
Varm gløggen op i gryden, til den er rygende varm, men uden at den koger. Servér i varmefaste glas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk