Hvidløgsflutes med persille

Lækre hjemmebagte flutes med hvidløgssmør og persille. Overskydende hvidløgssmør kan fx serveres til dampede grøntsager en anden dag.

Bemærk: Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og pres hvidløg. Skyl persillen, og hak den fint. Rør smør sammen med hvidløg og persille. Form smørret til en rulle, pak det ind i husholdningsfilm, og læg det på køl i 1 time.
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk og olivenolie, og rør rundt. Rør salt og hvedemel i, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del i det ønskede antal portioner. Form hvert stykke dej til et aflangt flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær en enkelt lang ridse med en skarp kniv i hvert flute. Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225°. Pensl flutene med vand, og bag dem i ovnen i 15 minutter. Tag flutene ud, og skær dybe riller på skrå ¾ ned i flutene. Læg en skive hvidløgssmør i hver rille, og bag flutene i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 8. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth