Ærtesuppe med persille og peberrod
30. april 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Se den lige! Den er både smuk og fuld af gode råvarer, der deler gavmildt ud af vitaminer.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens porre, og skræl kartofler. Skyl persille. Snit porren fint, skær kartofler i små tern, og læg begge dele i en gryde sammen med bouillon og persille.
Bring det hele i kog, og lad det simre under låg i 10 minutter.
Tilsæt kyllingefilet, og kog endnu 10 minutter. Tag kyllingefileten op, og hold den varm. Kassér persillekvisten.
Hæld ærterne i gryden, og kog igen op. Blend suppen, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør persille. Blend det sammen med olie med en stavblender.
Rør cremefraiche og peberrod sammen i en skål.
Pluk kyllingekødet i mindre stykker, og hæld det i suppen.
Servér suppen rygende varm toppet med persilleolie, peberrodscreme og sorte sesamfrø. Supplér evt. med godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk