Hjemmelavede hvidløgsflutes
27. juni 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Sprød skorpe, god krumme og masser af snasket hvidløgsfyld. Hjemmelavede hvidløgsflutes slår de færdigkøbte med mange længder, og det er ikke svært at lave dem selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gær i lillefingervarmt vand. Tilsæt salt, sukker, olie og grahamsmel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er sammenhængende og blød. Lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Rør det bløde smør med presset hvidløg og finthakket persille.
Del dejen i 2 portioner. Rul en portion dej ud til et rektangel på et meldrysset bord. Smør halvdelen af hvidløgsfyldet over hele fladen, og rul dejen sammen som en roulade.
Tryk rullen lidt flad med håndfladen, og klip eller skær den til to aflange strimler, der sidder sammen et par cm i enden. Sno først hver strimmel omkring sig selv, og flet derefter de to strimler. Tryk enderne godt sammen.
Gentag med den sidste portion dej, og lad brødene hæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220°. Pensl brødenes overflader med æggeblomme eller vand, og bag dem i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk