Grundopskrift: Sprøde flutes

2. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Hjemmebagte flutes er suveræne som tilbehør til aftensmaden, ikke mindst når den består af suppe, grillmad eller tapas.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk og olivenolie, og rør rundt. Rør salt og hvedemel i, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det ønskede antal portioner. Form hvert stykke dej til et aflangt flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Skær en enkelt lang ridse med en skarp kniv i hvert flute. Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225°. Bag flutene i ovnen i 10 minutter. Pensl dem med vand, og bag dem i yderligere 10 minutter. Tag flutene ud af ovnen, og pensl dem igen med vand. Afkøl dem på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar