Grundopskrift: Sprøde flutes

13. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Hjemmebagte flutes er suveræne som tilbehør til aftensmaden, ikke mindst når den består af suppe, grillmad eller tapas.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk og olivenolie, og rør rundt. Rør salt og hvedemel i, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det ønskede antal portioner. Form hvert stykke dej til et aflangt flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Skær en enkelt lang ridse med en skarp kniv i hvert flute. Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225°. Bag flutene i ovnen i 10 minutter. Pensl dem med vand, og bag dem i yderligere 10 minutter. Tag flutene ud af ovnen, og pensl dem igen med vand. Afkøl dem på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

SÅDAN LAVER DU DET BEDSTE FLUTE

Hjemmebagte flutes er bare 1000 gange bedre, end dem man køber i supermarkedet. Og så er det slet ikke så svært. Med denne grundopskrift kan du lynhurtigt trylle friskbagte flutes frem.

Ingredienser

Egentlig skal der ikke mere end vand, mel og gær til at lave brød. I denne opskrift er der udover grundingredienserne også salt, olie og kærnemælk.

Salt kan ikke undlades, da brødet ellers bliver kedeligt. Olie giver en blød og lækker krumme, så det kan heller ikke undværes. Har du ikke olie, kan du erstatte mængden med smør.

Kærnemælk giver brødet ekstra saftighed, men har du ikke kærnemælk, kan du erstatte det med almindelig mælk eller vand.

Flutes med fyld

Når du har bagt dine flutes, kan du servere dem til grillmad, suppe, pastaretter og meget mere. Du kan også spice dem op med forskelligt fyld.

Flutes med soltørrede tomater og cheddar: Fordel de hakkede soltørrede tomater og cheddar i rillerne, og bag flutene i ovnen i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.

Hvidløgsflutes med persille: Tag flutene ud, og skær dybe riller på skrå ¾ ned i flutene. Læg en skive hvidløgssmør i hver rille, og bag flutene i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar