Grundopskrift: Sprøde flutes
2. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Hjemmebagte flutes er suveræne som tilbehør til aftensmaden, ikke mindst når den består af suppe, grillmad eller tapas.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk og olivenolie, og rør rundt. Rør salt og hvedemel i, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i det ønskede antal portioner. Form hvert stykke dej til et aflangt flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Skær en enkelt lang ridse med en skarp kniv i hvert flute. Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225°. Bag flutene i ovnen i 10 minutter. Pensl dem med vand, og bag dem i yderligere 10 minutter. Tag flutene ud af ovnen, og pensl dem igen med vand. Afkøl dem på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk