Havretærte med græskar, grønkål og feta

Lav en tærtebund fyldt med fuldkorn ved at blende havregryn til mel. Brug dit yndlingstærtefyld, eller prøv denne lækre vintervariant med frisk grønkål og græskar.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200°.
2Halvér butternutsquashen, og fjern kernerne. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Vend dem i halvdelen af olien, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, indtil græskarternene er møre og let gyldne.
3Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, til du får en smuldret dej.
4Tilsæt gradvist vand, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; flyt den forsigtigt over i en smurt tærteform, og tryk den på plads. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen ved 200° i 10 minutter.
5Pil og hak løg og hvidløg fint. Hak rosmarin fint. Steg løg, hvidløg og rosmarin i resten af olien på en pande.
6Skyl grønkålen, og fjern stilkene. Steg grønkålen sammen med løgene, indtil kålen falder let sammen. Dryp med balsamico, og krydr med salt og peber.
7Pisk æggene sammen i en stor skål. Tilsæt smuldret feta, salt og peber.
8Bland den stegte grønkålsblanding og græskarternene i æggemassen, og fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Bag tærten i ovnen i ca. 15 minutter, til den er færdig. Servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling