Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan

7. februar 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Kan du ikke få fat på butternutsquash, kan du i stedet bruge hokkaidogræskar eller søde kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern.
Vend dem i ⅔ af olien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med rosmarin og salt, og bag græskarternene i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
Pil og hak løget fint. Skyl grønkål, fjern stilkene, og hak bladene fint. Steg løget i resten af olien på en pande i 2 minutter. Tilsæt grønkål, og steg videre ganske kort, til kålen falder let sammen. Krydr med salt.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl af kogevandet.
Vend pasta, kogevand, smør, græskartern og grønkål forsigtigt sammen, og anret i dybe tallerkener. Servér straks toppet med revet parmesan og evt. lidt ekstra friskkværnet peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar