Frisk pasta med græskar, grønkål og parmesan
7. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Kan du ikke få fat på butternutsquash, kan du i stedet bruge hokkaidogræskar eller søde kartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquash, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern.
Vend dem i ⅔ af olien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med rosmarin og salt, og bag græskarternene i ovnen i 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
Pil og hak løget fint. Skyl grønkål, fjern stilkene, og hak bladene fint. Steg løget i resten af olien på en pande i 2 minutter. Tilsæt grønkål, og steg videre ganske kort, til kålen falder let sammen. Krydr med salt.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, men gem ca. 1 dl af kogevandet.
Vend pasta, kogevand, smør, græskartern og grønkål forsigtigt sammen, og anret i dybe tallerkener. Servér straks toppet med revet parmesan og evt. lidt ekstra friskkværnet peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk