Salat med grønkål og græskar
13. april 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Linser, bagt græskar og sprød grønkål. De tre ingredienser er basen i den her mættende salat, der både kan spille hoved- og birollen på tallerkenen, alt efter hvor sulten du er.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Halvér græskarret, fjern kernerne, og skær det i skiver.
Pensl græskarret med 1 spsk. olie, krydr det med salt og peber, og bag det i ovnen i ca. 30 minutter.
Kom linserne i en sigte, og skyl dem. Lad linserne dryppe af.
Fjern stilkene på grønkålen, og hæld 1 spsk. olie og eddike over bladene. Massér kålen i 1 minut.
Anret linser, bagt græskar og kål på et fad.
Del granatæblet, og pil kernerne.
Smuldr feta, og rist græskarkernerne på en tør pande. Drys granatæble, feta og græskarkerner over salaten.
Pisk yoghurt, tahin, friskpresset citronsaft, salt og peber sammen, og servér dressingen sammen med salaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk