Syltede græskar
I efterårsmånederne er græskar i sæson og er derfor både lækker og billig spise. Forlæng sæsonen ved at sylte græskar, brug f.eks. hokkaido eller butternutsquash.
0-30 min.
(7)
September 16, 2021 af Anita LindbergFoto: Anita Lindberg
Bemærk:Trækketid: 1 døgn.
Ingredienser
glas
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Sådan laver du syltede græskar
De vigtigste ingredienser, når du sylter græskar, er eddike og sukker. Begge er nemlig med til at konservere, så maden kan holde sig længe. Derudover giver de også god smag.
Sukker
- Sukker har indflydelse på både smag og holdbarhed. Man kan bruge almindeligt hvidt sukker, men lyst rørsukker giver en mere fyldig smag.
- Sukker virker konserverende, fordi sukker binder det vand, der naturligt er i frugten, så det ikke er frit tilgængeligt for mikroorganismer, dvs. bakterier og svampe. Det betyder – jo mere sukker der er i, jo længere holdbarhed.
- Sukkermængden afhænger også af, hvor syrlig grøntsagen eller frugten er og af ens egen personlige smag. Derfor er det en god idé at smage på sylten.
Eddike
- Eddike virker konserverende, fordi syren sænker pH-værdien. Lav pH-værdi hæmmer væksten af mikroorganismer.
- Eddikesyltede produkter skal altid være helt dækket af lage og trække lidt tid for at få den rigtige smag.