Bløde boller med græskar
1. juni 2018
af
Kristina Marckmann.
Foto: Carina Krüger
Luftige græskarboller med tandsmør kan gøre enhver efterårsaften ekstra hyggelig eller en hver morgenstund ekstra rar. Brug sæsonens græskar i dine boller – det kan anbefales.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist græskarkernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let.
Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft.
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Form dejen til boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Vild med græskar? Se opskriften på bagt spaghetti squash