Bløde boller med græskar

1. juni 2018 af .

Foto: Carina Krüger

Luftige græskarboller med tandsmør kan gøre enhver efterårsaften ekstra hyggelig eller en hver morgenstund ekstra rar. Brug sæsonens græskar i dine boller – det kan anbefales.

Bemærk
Hævetid: I alt 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rist græskarkernerne på en tør pande, til de puffer, og afkøl dem let.
Skræl og udkern græskarret, og riv græskarkødet groft.
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt honning, salt, speltflager og durummel.
Kom græskarkødet og ¾ af græskarkernerne i, ælt dejen sammen med melet, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Form dejen til boller, og lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i 30 minutter.
Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af græskarkernerne, og bag bollerne ved 200° i 25 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar