Dampet torsk med græskar og feta
24. april 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Saml smagfulde grøntsager, en uimodståelig sauce og saftig dampet torsk i ét fad, og du får et festmåltid på hverdagsmanér.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl græskarret. Halvér det på langs, og fjern kernerne med en ske (gem til pynt). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel det i et ovnfast fad.
Rens fennikler, skær dem i grove skiver, og læg dem i fadet. Vend græskar og fennikel i olivenolie. Krydr let med salt og peber, og sæt fadet i ovnen i 25 minutter, til græskarternene begynder at blive sprøde.
Pil og pres hvidløg. Hak rosmarin fint. Vend hvidløg og rosmarin i fadet. Tilsæt bouillon, fløde og citronsaft, og læg torsken øverst. Krydr med salt og peber, og top med smuldret feta og græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 10 minutter, til torsken er gennemstegt.
Pynt med lidt rosmarin, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk