Små tærter med græskar, feta og bacon
7. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Græskar har en let sødlig smag, som går godt i spænd med den salte bacon og feta.
Ingredienser
Udstyr
4 små tærteforme, 10 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Rul tærtedejen ud, og læg den i 4 små tærteforme. Sæt tærterne på køl, mens du laver fyldet.
Halvér butternutsquashen, og fjern kernerne med en ske. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Pil og hak løget fint. Skyl grønkål, og hak det groft. Skær bacon i tern.
Steg bacon i olie på en pande i et par minutter, til det begynder at tage en smule farve. Tilsæt græskartern og løg, og steg videre, til græskarternene er næsten møre. Tilsæt grønkål, og steg i 1-2 minutter, til kålen falder let sammen. Krydr med rosmarin, salt og peber.
Tag panden af varmen, og vend smuldret feta i blandingen. Pisk æg og cremefraiche sammen i en skål, og krydr let med salt og peber.
Fordel græskarblandingen i tærteformene, og hæld æggemassen over. Bag tærterne i ovnen i 20-25 minutter, til fyldet er fast.
Servér tærterne varme eller lune, og pynt med frisk timian.
Tip!
Tærten kan også laves i en stor tærteform med en diameter på 24-26 cm.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk