Hakkebøffer i rød peberfrugtsauce

Hakkebøffer er en ægte klassiker på middagsbordet. Her i en comfort food-udgave med masser af lækker sauce.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog ris efter anvisningen på emballagen.
Rør kødet sammen med sennep og finthakket persille, og krydr med salt og peber.
Form kødet til 4 store eller 6 små hakkebøffer, og brun dem ganske kort i lidt olie i en dyb pande ved høj varme.
Tag bøfferne af panden, og lad dem hvile på en tallerken, mens du laver saucen.
Pil løget, og hak det groft. Rens peberfrugten, og skær den i små tern. Opvarm den dybe pande igen, og steg baconternene let gyldne. Tilsæt løg og peberfrugt, og steg i 1-2 minutter.
Rør mel, tomatpuré, sennep og krydderier ud i baconblandingen, og tilsæt herefter fløde og mælk. Bring saucen i kog, og lad den småkoge i 5 minutter, til saucen tykner. Smag til med sukker, salt og peber.
Læg hakkebøfferne ned i saucen, og lad retten småkoge under låg ved svag varme i 10 minutter.
Rens peberfrugten, og skær den i strimler. Vend dem i saucen lige før servering, så de stadig er sprøde.
Servér retten direkte fra panden drysset med hakket persille og smuldret salat-ost. Servér med de kogte ris.

Tip!

Salatost laves af komælk, mens den græske feta typisk laves af fåre- og gedemælk. Begge typer ost har en dejlig salt smag, der går godt i spænd med de sødlige peberfrugter, så vælg selv, hvilken type ost du vil bruge.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck