Hakkebøffer med svampesauce

28. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Gastrik er en karamelliseret eddikesirup, som tilfører dine retter ekstra smag og dybde. Tilsætter du samtidig tørrede svampe, får du en blød og intens svampesauce, som er god til både hakke- og mørbradbøffer, vildt eller fjerkræ. Brug dine yndlingssvampe – måske nogen, du selv har plukket – til saucen.

Ingredienser

Sådan gør du

Form to bøffer, og snit et ternet mønster på begge sider. Krydr med salt og peber.
Steg bacon sprødt på en stor, tør pande. Læg det til afdrypning.
Brun bøfferne 3-4 minutter på hver side i en blanding af smør, olie og det baconfedt, der ligger tilbage på panden. Læg bøfferne på en tallerken, og gå videre med saucen uden at tørre panden af.
Knus eller smuldr de tørrede svampe i fløden, og lad det trække i 20 minutter i en lille skål.
Hak løg, og skær champignoner i tykke skiver. Sautér det på panden ved middel varme i 10 minutter. Tilsæt timian og 1 dl af kogevandet fra kartoflerne eller 1 dl bouillon, og kog saucen op.
Hæld fløde med opblødte svampe og gastrik i. Læg hakkebøffer og broccoli delt i mindre buketter i saucen. Tilsæt lidt ekstra væske, hvis ikke ca. halvdelen af bøfferne står i sauce. Lad det simre i 10-12 minutter, til saucen er tyknet, og bøfferne gennemstegte. Vend bøfferne ca. halvvejs, så den modsatte side er øverst. Smag til med salt, peber og gastrik.
Servér bøfferne med svampesauce, bacon og timian ovenpå, og spis kogte kartofler til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar