Muhammara – grillet peberfrugtsauce

24. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Muhammara er en slags mellemøstlig version af den spanske mojo. Hovedingredienserne er grillet peberfrugt, valnødder og chili. Brug den som dip til både bøf og brød.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl peberfrugterne, og grill dem på en varm havegrill, eller grill dem i ovnen ved 230°. Skindet på peberfrugterne skal blive helt sort.
Læg de grillede peberfrugter i en skål, og dæk med husholdningsfilm. Lad dem ligge og dampe af i 5-10 minutter – når det brændte skind har løsnet sig, kan du let pille det af med en urtekniv. Fjern også kerner og stilk.
Skær peberfrugterne i store stykker, og læg dem i en blender eller foodprocessor.
Hak valnødderne. Rens og hak chilien. Pil og hak hvidløg.
Blend valnødder, chili, hvidløg og rasp sammen med peberfrugterne. Kør det i små ryk, til du får en ensartet, grov masse. Smag til med salt, peber og spidskommen.
Hæld den blendede peberfrugtsauce i en skål. Skyl og hak mynte fint. Dryp med olivenolie, og top med valnødder og frisk mynte.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar