Hakkebøffer med bønnesalat og kartofler
30. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Der er hverken sparet på smag, mængde eller kærlighed i denne opskrift på hakkebøffer og ostegratinerede kartofler – alligevel er den meget budgetvenlig med en portionspris på 20 kr.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i tykke skiver. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og krydr med salt.
Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gennembagte. Tag dem ud af ovnen, og drys med mozzarella og friskhakket timian. Sæt dem tilbage i ovnen, og steg dem i yderligere 5-10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Kog bønnerne i 2-3 minutter. Hæld vandet fra, og afkøl bønnerne med koldt vand. Pil rødløget, og skær det i tynde skiver.
Rør sennep, honning og eddike sammen i en stor skål, og tilsæt olien lidt ad gangen. Krydr med salt og peber. Vend bønner og rødløg i dressingen, og drys med skyllet, hakket persille.
Form oksekødet til hakkebøffer, og krydr med salt og peber. Brun hakkebøfferne på begge sider i olie på en pande ved høj varme. Skru ned til middel varme, tilsæt smør, og steg hakkebøfferne i 2 minutter på hver side. Tag dem af panden, og lad dem hvile i 2 minutter.
Servér hakkebøfferne med bønnesalat og ostegratinerede kartofler.
Tip!
Erstat evt. bønnesalaten med en bakke blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk