Hakkebøffer med bløde løg og agurkesalat med blomkål

13. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Lækre hakkebøffer med bløde løg er ægte mormormad. Servér hjemmelavet agurkesalat til, og der vil være smil rundt om middagsbordet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Rør eddike sammen med sukker, salt og peber i en skål, og vend agurkeskiverne i lagen. Dæk skålen til, og lad agurkesalaten stå og trække på køkkenbordet.
Skyl blomkålen, og skær den i skiver. Bland dem i agurkesalaten til sidst.
Form kødet til hakkebøffer, og krydr med peber fra kværn. Steg dem i smør på en dyb pande i 4-5 minutter på hver side.
Pil løgene, og skær dem i tynde ringe. Steg dem bløde på panden (brug evt. lidt mere smør),og læg dem til side.
Drys hvedemel på panden, og svits det 1 minut under omrøring. Hæld bouillon på, og kog det ind, så saucen tykner. Rør evt. lidt kulør i.
Anret de stegte løg oven på hakkebøfferne, og servér med kartofler, sauce og agurkesalat med blomkål.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

gammeldags hakkebøf med bløde løg

En god, gammeldags hakkedreng er ikke sådan at kimse ad. Heldigvis er retten nem at lave, så det er bare om at komme i gang.

Den klassiske ret består af hakkebøffer med bløde løg, agurkesalat og brun sovs. I opskriften her er også blomkål, så du får lidt ekstra grønt til. Det kan selvfølgelig helt udelades, hvis du ikke ønsker det.

Sådan laver du agurkesalat

Den klassiske agurkesalat består af agurker i skiver lagt i en lage af eddike, sukker, salt og peber. Nemmere blivere det ikke! Agurkesalaten skal gerne trække i ½-1 hel time. De kan også sagtens forberedes i god tid, da de kan holde sig i et par uger på køl. Blomkål er valgtfrit.

Sådan laver du bløde løg

Bløde løg er nemme at lave og kræver kun 2 ingredienser: Løg og smør. Skær løgene i skiver, og steg dem i panden med stegefedt og evt. lidt ekstra smør. Steg hellere løgene i længere tid ved lav varme end ved høj varme i kort tid. Så bliver løgene nemligt helt perfekte bløde og søde i smagen.

Sådan laver du brun sovs

Den brune sovs får her sin smag fra kødet og løgenes stegesky på panden samt lidt oksebouillon. Sovsen jævnes ved at drysse mel på panden, men du kan også sagtens bruge sovsejævner (mælk/vand rystet sammen med mel). Giv sovsen lidt kulør, hvis du gerne vil have den mørkere.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar