Hakkebøffer med bløde løg og agurkesalat med blomkål

Lækre hakkebøffer med bløde løg er ægte mormormad. Servér hjemmelavet agurkesalat til, og der vil være smil rundt om middagsbordet.

Hakkebøffer med bløde løg og agurkesalat med blomkål
31-60 min.

(1)

June 13, 2021 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

gammeldags hakkebøf med bløde løg

En god, gammeldags hakkedreng er ikke sådan at kimse ad. Heldigvis er retten nem at lave, så det er bare om at komme i gang.

Den klassiske ret består af hakkebøffer med bløde løg, agurkesalat og brun sovs. I opskriften her er også blomkål, så du får lidt ekstra grønt til. Det kan selvfølgelig helt udelades, hvis du ikke ønsker det.

Sådan laver du agurkesalat

Den klassiske agurkesalat består af agurker i skiver lagt i en lage af eddike, sukker, salt og peber. Nemmere blivere det ikke! Agurkesalaten skal gerne trække i ½-1 hel time. De kan også sagtens forberedes i god tid, da de kan holde sig i et par uger på køl. Blomkål er valgtfrit.

Sådan laver du bløde løg

Bløde løg er nemme at lave og kræver kun 2 ingredienser: Løg og smør. Skær løgene i skiver, og steg dem i panden med stegefedt og evt. lidt ekstra smør. Steg hellere løgene i længere tid ved lav varme end ved høj varme i kort tid. Så bliver løgene nemligt helt perfekte bløde og søde i smagen.

Sådan laver du brun sovs

Den brune sovs får her sin smag fra kødet og løgenes stegesky på panden samt lidt oksebouillon. Sovsen jævnes ved at drysse mel på panden, men du kan også sagtens bruge sovsejævner (mælk/vand rystet sammen med mel). Giv sovsen lidt kulør, hvis du gerne vil have den mørkere.

Måske du også kan li'